Snörakan 2017

Den 11 mars deltog tre av våra dansare i danstävlingen Snörakan, som hölls på Björkvallen i Björklinge norr om Uppsala. Med pirr i magen åkte vi dit tidigt på lördagmorgonen.

Tävlingen var uppdelad efter ålder; ungdom, veteran och senior, samt efter dans; polka (endast ungdomar), schottis, snoa, hambo och vals (endast veteraner och seniorer). Varje åldersgrupp dansade två omgångar av varje danstyp, sedan var det final. 

Våra barn deltog i polkaklassen. Vi hade övat på polkastegen ända sedan terminsstarten, men ändå var det lite nervöst när tävlingen skulle dra igång. För varje omgång blev Dansvildorna säkrare på sina steg, vilket var jätteroligt att se! Det bästa var dock att de såg ut att ha så roligt, och mellan sina tävlingsomgångar provade de lite schottis, snoa och hambo i kapprummet.

Alla ungdomspar fick vara med och dansa final, och efter en nervös väntan var det så dags för prisutdelning. Först fick alla deltagande barn och ungdomar varsitt diplom, en ros och en godispåse. Det blev ingen placering på prispallen, men inga sura miner för det! Barnen var glada över att ha varit med, och ville gärna lära sig de andra danserna för att kunna tävla i flera klasser nästa år.

Bra jobbat!